Autor:
Maritta Anton

Lahtiste uste päev tõi kultuuriakadeemiasse üle 80 huvilise

Eile, 26. aprillil toimus TÜ Viljandi kultuuriakadeemias lahtiste uste päev. Õppimisvõimalustega tuli kohapeale tutvuma üle 80 huvilise.

Lahtiste uste päev sai alguse kell 10 kultuuriakadeemia peamajas, kus tervitussõnad edastasid TÜ VKA direktor Juko-Mart Kõlar, õppekavade esindajad ja üliõpilasesindus. Päev jätkus infotundide ja töötubadega ning üliõpilasesinduse eestvedamisel tutvuti akadeemia õppehoonetega. Ühtlasi said noored tutvuda kultuuriakadeemia tudengitega ja ühiselt aega veeta õhtusel hängil.

2023. aastal toimub kultuuriakadeemias sisseastumine etenduskunstide õppekaval tantsuõpetaja, lavastaja, näitleja, koreograafi erialadele; muusika õppekaval pärimusmuusika, rütmimuusika, helitehnoloogia, koolimuusika erialadele; pärandtehnoloogia õppekaval ehituse, metallitöö ja uuele ringtehnoloogia erialale; kultuurikorralduse ning kogukonnahariduse ja huvitegevuse õppekavadele. Magistriõppes on kandideerimine avatud kultuuripärandi loovrakenduste ning kunstide ja tehnoloogia õpetaja õppekavadele.

Sisseastumine rakenduskõrgharidusõppekavadele algab 12. juunil ning kestab 28. juunini. Magistriõppesse saab kandideerida juba praegu ning avalduste esitamise viimane tähtaeg on 28. juuni. 

Loe lähemalt Sakalast.

Vaata galeriid

kultuur

Järgmine Viljandi linnameister on sepp Tõnis Luik

kultuur

Pärandilinn Viljandi otsib 2024. aasta pärandusfestivalile osalejaid

kultuur

Kultuuriakadeemias valminud sämplipank avab pärimuspillide helimaailma laiemale publikule