Autor:
Gabriela Urm

6 põhjust, miks tulla õppima kultuuriakadeemiasse

Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Juko-Mart Kõlar toob välja 6 põhjust, miks tasub tulla õppima just TÜ Viljandi kultuuriakadeemiasse.

1. Viljandi kultuuriakadeemia lõpetajad saavad maailma 1% parimate ülikoolide hulka kuuluva Tartu Ülikooli diplomi

Viljandi kultuuriakadeemia kuulub Tartu Ülikooli koosseisu ja on ligi 750 üliõpilasega Eesti suurim regionaalne kolledž. Tartu Ülikoolis õpib umbes 14 000 üliõpilast ja töötab umbes 4000 inimest ning Tartu Ülikool kuulub viimaste reitingute järgi maailma 1% parimate ülikoolide hulka. Kõik kultuuriakadeemia lõpetajad saavad Tartu Ülikooli diplomi.

2. Kultuuriakadeemia lõpetajatel on avarad võimalused tööjõuturul

Kultuuriakadeemia lõpetajad saavad põhjaliku erialase ettevalmistamise, aga ka teadmised ja oskused, mis annavad märkimisväärse konkurentsieelise mistahes erialal, näiteks loov ja kriitiline mõtlemine, praktiline meeskonnatöö või ettevõtlikkus. See tähendab, et ühelt poolt on kultuuriakadeemia lõpetajatel suur kutsekindlus, teisalt saavad nad praktilise kogemuse loovettevõtluses ning on võimelised ise töökohti looma. 

3. Kultuuriakadeemias luuakse suhete võrgustik kogu eluks

Kultuuriakadeemias puutuvad üliõpilased tihedalt kokku teiste õppekavade ja erialade üliõpilastega. Paljud akadeemia lõpetajad kinnitavad, et leiavad kultuuriakadeemiast professionaalsed kolleegid ja erialase võrgustiku, aga sageli ka südamesõbrad või lausa elukaaslased, ühesõnaga need inimesed, kellega koos läbi elu minna.

Image
Viljandi kutuuriakadeemia
TÜ Viljandi kultuuriakadeemia vilistlaspäeva kontsertlavastus "KasvaMine". Foto: Gabriela Urm

4. Kultuuriakadeemia on tulvil loovaid inimesi ja aastaringseid kultuurisündmusi

Kultuuriakadeemia õppekavade ja erialade valik on niivõrd mitmekesine, et siit leiab muusikuid, näitlejaid, lavastajaid, tantsuõpetajaid, koreograafe, pärandtehnolooge, kultuurikorraldajaid, kogukonnahariduse spetsialiste või tulevasi pedagooge, kes moodustavad ühtehoidva kogukonna. See tähendab, et lisaks õpingutele toimub aastaringselt etendusi, kontserte, näitusi ja kõikvõimalikke loomingulisi ettevõtmisi, mis pakuvad kõrgetasemelisi kultuurielamusi, aga ka mõnusat meelelahutust. 

5. Kultuuriakadeemia hoolib üliõpilaste vaimsest ja füüsilisest tervisest

Kultuuriakadeemia hoolib igast üliõpilasest, pakkudes individuaalset lähenemist - üliõpilasi toetavad ja suunavad nii erialaõppejõudud kui ka õppekorralduse spetsialistid. Kooliaasta algab õppeainega „Tudengi toimetuleku teejuht“, kus käsitletakse muu hulgas isikliku arengu, õppimise planeerimise ja ka vaimse ning füüsilise tervisega seotud teemasid. 

Image
Viljandi linn
Viljandi. Foto: Siim Verner Teder

6. Viljandi on imeilus, rahulik, loominguline ja idülliline linn

Kui suurlinnad on täis sagimist, müra ja logistilisi väljakutseid, siis Viljandis on kõik on käe-jala ulatuses. Viljandi on tuntud imekaunite lossimägede, maalilise järve, idüllilise vanalinna ja õdusate kohvikute poolest. Kultuuriakadeemia unikaalne õpikeskkond koos erinevate stuudiote, käsitöökodade, harjutusklasside ning erinevate muusika-, teatri- ja tantsusaalidega loob suurepärased võimalused, et pühenduda loomingule või uurimistööle.

Tutvu kultuuriakadeemia õppekeskkonnaga

Vaata virtuaaltuuri
lup24

TÜ VKA lahtiste uste päev vol. 2 toimub 25. aprillil Viljandis

lup

TÜ VKA virtuaalne lahtiste uste päev toimub 1. märtsil

MA

Algas kandideerimine kultuuriakadeemia magistriõppesse