Kogunes TÜ Viljandi kultuuriakadeemia nõunike kogu uus koosseis

23. novembril kogunes esimesele koosolekule TÜ Viljandi kultuuriakadeemia nõunike kogu uus koosseis, mis arutles nii kultuuriakadeemia oleviku- kui ka tulevikusuundade üle.

Esimesel kohtumisel arutleti eelkõige kultuuriakadeemia rolli üle Eesti haridusmaastikul ning rahvuslikkuse ja rahvusvahelistumise tasakaalu üle. Lisaks tekkis mitmeid koostöö-ideid seoses ettevõtlusega. Nõunike kogu esimeheks valiti Kaupo Reede, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja. Aseesimeheks sai Anu-Maaja Pallok, Kultuuriministeeriumi loomemajandusnõunik.

Viljandi kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandovali sõnul on liikmete teadmised, pädevused ja nõuanded väga olulised, seda eelkõige teemade puhul, mille osas akadeemia peab end arendama. “Minu soov oli üheskoos arutleda väljakutsete üle, kuidas säilitada ja tugevdada Eesti kultuuri- ja haridusvaldkonda ning kultuuriakadeemia rolli selles,” lisas Sandoval.

Nõunike kogu esimees Kaupo Reede sõnul on kultuuriakadeemia hästi hakkama saanud. “Peame kogu oma tegevuse ehitama ümber oma sisetuuma, mis on pärandkultuur, selle hoidmine ja arendamine on meie tugevus. Samas ei tohi me kapselduda ja jääda end peeglist imetlema,” sõnas Reede. Reede sõnul on samuti ära tasunud risk valida teisest kultuuriruumist pärit direktor. “Ma usun, et see on eeskujuks teistele Eesti kõrgkoolidele. Tahame olla ja peamegi oleme rahvusvahlised, see on paratamatus, et olla tänapäeva maailmas konkurentsivõimelised,” lisas Reede.

Nõunike kogu liikmed on lisaks esimehele ja aseesimehele teleprodutsent Kaupo Karelson, Cleveron AS juhatuse liige Arno Kütt, Rahandusministeeriumi regionaalarengu osakonna juhataja Priidu Ristkok, Tartu Ülikooli teatriteaduse professor Anneli Saro, Viljandi Linnavolikogu esimees ja Riigikogu liige Helir-Valdor Seeder, Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Hillar Sein, Music Estonia MTÜ juhatuse liige Virgo Sillamaa, Viljandi linnapea Madis Timpson ja Rahvakultuuri Keskuse direktor Kalle Vister. Koosolekul olid esindatud kultuuriakadeemia osakonnad ja juhatus.

Nõunike kogu on nõuandev kogu, mis seob akadeemiat, ülikooli juhtorganeid, tööandjaid ning ühiskondlikke organisatsioone akadeemia tegevusvaldkonda puudutavates küsimustes. Kogu kohtub vähemalt korra aastas. Eelmise nõunike kogu kolmeaastane ametiaeg sai läbi eelmise õppeaastaga.

 

kultuur

Järgmine Viljandi linnameister on sepp Tõnis Luik

kultuur

Pärandilinn Viljandi otsib 2024. aasta pärandusfestivalile osalejaid

kultuur

Kultuuriakadeemias valminud sämplipank avab pärimuspillide helimaailma laiemale publikule